Kandidati për kryetar të Maqedonisë, Bujar Osmani, ka prezantuar platformën prej 10 pikave për zgjedhjet e 24 prillit

Bujar Osmani: Kosova meriton të jetë anëtare e Këshillit të Evropës

Ministri i Jashtëm i i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, ka deklaruar se Kosova e meriton anëtarësimin në Këshillin e Evropës, duke nënvizuar rëndësinë e këtij hapi për stabilitetin dhe bashkëpunimin rajonal. Osmani bëri këto komente gjatë një takimi të Komitetit të Ministrave në Strasburg. Është e një rëndësie të madhe që ne të mos i shmangemi përqafimit të anëtarëve të rinj që ndajnë vlerat dhe angazhimet tona. Kjo është arsyeja pse ne vazhdimisht e kemi mbështetur ofertën e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës dhe mirëpresim opinionin që rekomandon Komitetin e Ministrave që ta ftojë Kosovën për anëtarësim në këtë organizatë.  Ai theksoi se qytetarët e Kosovës meritojnë të mbrohen nga Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe instrumentet e tjera ndërkombëtare. Anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës do të lehtësojë vazhdimin e reformave të nevojshme dhe do të kontribuojë në stabilitetin dhe bashkëpunimin rajonal, tha Bujar Osmani.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …