Deputetët gjermanë kritikojnë mospërfshirjen e Kosovës në Këshillin e Evropës

Kanë vazhduar reagimet dhe kritikat nga deputetët gjermanë lidhur me mospërfshirjen e Kosovës në rendin e ditës në Komitetin e Ministrave të Këshillit të Evropës. Ndër ata që kanë reaguar ashpër janë deputetët e Bundestagut, Knut Abraham dhe Michael Roth. Abraham, theksoi se mospranimi i Kosovës, pavarësisht përmbushjes së të gjitha kushteve, është një hap prapa për besueshmërinë e institucionit. Edhe Michael Roth, ka kritikuar qëndrimin e qeverisë gjermane për mospërfshirjen e Kosovës në rendin e ditës. Ai e ka cilësuar këtë vendim si zhgënjyes dhe në kundërshtim me vlerat që promovon Këshilli i Evropës. Gjermania ka një përgjegjësi të veçantë për të mbështetur demokracinë dhe të drejtat e njeriut në Evropë. Qëndrimi i sotëm është zhgënjyes dhe nuk reflekton angazhimin tonë për vlerat evropiane, ka deklaruar Roth.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …