Deminuesit e forcave të KFOR-it, kanë asgjësuar një sasi të dyshimtë të municionit të zbuluar në Mitrovicën e Jugut

Misioni i KFOR-it, në Kosovë ka ndërhyrë për të asgjësuar në mënyrë të sigurt një municion të dyshimtë të zbuluar në Mitrovicën e Jugut, pas një kërkese të Policisë së Kosovës. Në ka marrë pjesë njësia finlandeze e KFOR-it, e specializuar për trajtimin e mjeteve të pashpërthyera. Në njoftimin zyrtar të KFOR-it thuhet: KFOR-i ka dedikuar ‘ekipet e EOD’, të trajnuar mirë dhe të pajisur për të trajtuar mjetet e pashpërthyera dhe të gatshëm për t’u përgjigjur kur kërkohet. KFOR-i vazhdon të sigurojë një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me Rezolutën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Ndërhyrja e KFOR-it erdhi si përgjigje e shpejtë për të garantuar sigurinë e banorëve lokalë dhe për të shmangur çdo rrezik të mundshëm nga municioni i dyshimtë. Ekipet e trajnuara të KFOR-it kanë kryer operacionin e asgjësimit me profesionalizëm të lartë, duke eliminuar çdo kërcënim të mundshëm.

Kontrolloni gjithashtu

Radio-Kosova e Lirë sot shënoi 25-vjetorin e përfundimit me sukses të misionit informativ, historik, gjatë luftës së UÇK-së

Radio-Kosova e Lirë, në bashkëpunim me TV-Diellin dhe përkrahës e ndihmës të saj, sot shënoi …