Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar për një vizitë zyrtare

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar për një vizitë zyrtare, gjatë së cilës ka vizituar kontingjentin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, të angazhuar në Operacionin Interflex. Maqedonci ka bërë të ditur se ky operacion është pjesë e një përpjekje ndërkombëtare për të ndihmuar Ukrainën në forcimin e kapaciteteve të tyre ushtarake për mbrojtje ndaj agresionit rus. Ai ka theksuar se shumë shtete partnere të Mbretërisë së Bashkuar po japin kontributin e tyre në trajnimin e ushtarakëve ukrainas, duke përfshirë edhe instruktorët e FSK-së. Ai ka vlerësuar këtë angazhim si një tregues të nivelit të shkëlqyeshëm të bashkëpunimit mes Kosovës dhe Mbretërisë së Bashkuar në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Ai gjithashtu e cilësoi këtë veprim si një pjesë të mbështetjes së vazhdueshme të Republikës së Kosovës për Ukrainën në luftën e tyre ndaj agresionit rus. Kjo deklaratë shënon një qëndrim të vendosur të Kosovës në mbështetje të partnerëve të saj ndërkombëtarë dhe një angazhim të fortë për mbrojtjen e vlerave të përbashkëta të sigurisë dhe stabilitetit në arenën ndërkombëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Eman Rrahmani

Eman Rrahmani: Biseda telefonike e Mimoza Kusarit me Millan Radojçiqin është skandal politik

Deputeti i Vetëvendosjes, Eman Rrahmani, e ka quajtur skandaloze bisedën telefonike të shefes së grupit …