Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Busti i heroit të kombit shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu vendoset në Karakurt të Ukrainës
Busti i heroit të kombit shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu është vendosur në Karakurt të Ukrainës

Busti i heroit të kombit shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu vendoset në Karakurt të Ukrainës

Busti i heroit kombëtar të kombit shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu është vendosur në Karakurt të Ukrainës, një fshat të banuar nga shqiptarët prej më shumës se 200 vitesh. Kjo Iniciativë është ndërmarrë nga një grup shqiptarësh dhe shtë mëbshtetur Posta Shqiptare. Pasi ishte kërkesë e kahershme të mbi 2500 shqiptarëve që jetojnë në këtë vend. Figura e heroit kombëtar Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, u përkujtua me dashuri e nostalgji nga komuniteti shqiptar në Karakurt të Ukrainës. Busti Gjergj Kastriotit është vendosur në qendër të fshatit, ku shqiptarët e Karakurtit do të kenë tashmë mundësinë të identifikohen me heroin e tyre kombëtar dhe pse janë shumë larg vendit amë.

Kontrolloni gjithashtu

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Nga nëntë deri në dhjetë milionë euro në ditë Kosova ka pasur humbje në sektorin ...