Cakaj: Serbia jo vetëm që nuk ka kërkuar falje por ende vazhdon ta mbajë ë fshehur fatin e mijëra shqiptarëve të zhdukur

Cakaj: Nuk mendoj se pas krizës politike në Prishtinë fshihet ndonjë plan për ndryshimin e kufijve të Kosovës

Ministri i Jashtëm në Detyrë i Shqipërisë, Gent Cakaj, thotë se mospërmendja e zgjerimit në deklaratën e Samitit të Zagrebit nuk do të thotë anashkalim i këtij procesi. Cakaj thotë se ende nuk ka një datë se kur mund të zhvillohet konferenca e parë ndërqeveritare BE- Shqipëri. Zgjerimi nuk figuronte në deklaratën finale të Samitit të Zagrebit, por Cakaj, është i bindur se integrimi i Ballkanit Perëndimor vazhdon të jetë në fokusin e Unionit. Parashikimet për uljen në tryezën negociuese nuk duket të jenë të afërta, për sa kohë Tirana nuk ka akoma gati ekipin e saj negociues. Cakaj nuk mendon se pas krizës politike në Kosovë fshihet një plan i amerikanëve për ndryshim kufijsh mes Kosovës dhe Serbisë, ndaj dhe kërkon më shumë besim te partnerët strategjikë të shqiptarëve.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …