Cameron Munter: Shtetet e Bashkuara i kanë inkurajuar vendet e tjera që nuk e kanë njohur Kosovën ta bëjnë këtë

Ish-ambasadori amerikan në Beograd, Cameron Munter ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë inkurajuar vendet e tjera që nuk e kanë njohur Kosovën ta bëjnë këtë. Ai ka theksuar më tutje se SHBA-ja po përpiqet të punojnë ngushtë me aleatët e tyre për Kosovën. Duke iu përgjigjur pyetjes së agjencisë serbe të lajmeve “Tanjug” nëse dhe SHBA-ja po u bën presion vendeve, veçanërisht atyre anëtare të BE-së për ta njohur Kosovën, ish-ambasadori amerikan në Beograd, Cameron Munter ka thënë se supozon se Shtetet e Bashkuara vazhdojnë ta bëjnë këtë, veçanërisht në marrëveshje me shumicën e vendeve të BE-së që gjithashtu e njohin Kosovën. Ai ka shfaqutr bindjen e tij se i dërguar i ri amerikan që pritet të emërohet së shpejti për dialogun Kosovë-Serbi do të përqëndrohet më shumë në propozimet konkrete për reformat në Ballkan.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …