driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Lajmet / Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja
Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja

Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja

Kryetari i Katalunjës Carles Puigdemont thotë se nuk do të pranojë planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në rajon. Ai ka kërkuar nga Parlamenti rajonal të mblidhen dhe të veprojnë në përputhje me rrethanat. Vendimin e Madridt për shpërbërjen e qeverisë së vendit, e përshkroi si sulmin më të keq në institucionet e Katalonisë që nga diktatura e përgjithshme e Francos në vitet 1939-1975, duke pohuar se me këtë vendim autonomia rajonale u shpërbë.”Unë i kërkoj Parlamentit të takohet në një seancë plenare, gjatë së cilës ne përfaqësuesit e qytetarëve, do të mund të vendosim për përpjekjen për të likuiduar qeverinë dhe demokracinë tonë, dhe të veprojmë në përputhje me rrethanat”, tha Puigdemont për mediet.

Kontrolloni gjithashtu

EULEX-i pjesë operative dhe ekzekutive e Gjykatës Speciale kundër UÇK-së

EULEX-i pjesë operative dhe ekzekutive e Gjykatës Speciale kundër UÇK-së

Edhe pas reduktimit të stafit dhe pozitës në Kosovë, misioni antishqiptar i BE-së në Kosovë, ...