Çështja e Kosovës u përcoll me reagime të ambasadorit të Rusisë dhe të Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara

Ambasadori i Rusisë në KS të OKB-së  Vasilij Nebenzja, në mbledhjen e  fundit  tç Këshillit i Sigurimit të OKB-së tërhoqi një paralele mes luftës pushtuese të Rusisë në Ukrainë dhe luftës së fundit në Kosovë, për çka akuzoi Perëndimin për standarde të dyfishta.   Ai drejtoi  akuza edhe për mungesë të referendumit në Kosovë. Sipas tij, atë kohë kjo ishte e mjaftueshme që Perëndimi të njihte pavarësinë e Kosovës dhe konfirmoi se e drejta ndërkombëtare nuk e pengonte atë të shpallte pavarësinë e saj, derisa shtoi se ndryshe po i qasen rastit të Ukrainës. Ai ka përmendur edhe marrëveshjen e Serbisë dhe Rusisë të nënshkruar së fundmi, gjë që ka nxitur reagimin e Perëndimit, pasi si e tillë erdhi në kohën kur vendet demokratike kanë dënuar dhe kanë vendosur sanksione ndaj Federatës Ruse. Ai tha se nuk është e drejtë që t’i bëhet presion Serbisë që t’i vendos sanksione Rusisë, kur kjo e fundit ka marrëdhënie historike me këtë vend.

Kontrolloni gjithashtu

Nikolla: Mbledhja e dy kuvendeve në prag të festës së pavarësisë së Shqipërisë as nuk mund të ëndërrohej vite më parë

Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla ka vlerësuar lart mbledhjen e përbashkët të institucioneve …