Brickos

Xhavit Haliti

Deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti, thotë se kryeministri Albin Kurti do të shpallë zgjedhjet në momentin e tij, dhe jo kur e kërkon opozita

Deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti, ka shprehur bindjen e tij se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, do të shpallë zgjedhjet kur të vijë momenti i duhur për të, dhe jo pas presionit të opozitës, duke i dhënë një rëndësi të veçantë vendimmarrjes së qeverisë. “Sa i përket deklarimeve për zgjedhje të parakohshme, unë kam deklaruar edhe më herët, që Albini do të shpallë zgjedhjet kur të konvenojnë atij, e jo kur e kërkojnë partitë opozitare. Po e them këtë, për arsye se asnjëherë zgjedhjet e parakohshme në Kosovë nuk janë mbajtur për shkak të presionit të opozitës, por me dëshirën e Kryeministrit, për shkaqe të ndryshme, por më të shumtat kanë qenë mosfunksionimi stabil i koalicionit. Tani shumica parlamentare është e rreshtuar dhe nuk ka të qara të dukshme të cilat e bëjnë qeverinë jofunksionale, gjë që ia mundëson. Haliti vlerëson se as nga bashkësia ndërkombëtare nuk ka presion për të pasur zgjedhje në Kosovë, pavarësisht vërejtjeve ndaj Kurtit. Kjo ka të bëjë me situatën aktuale të dialogut dhe sfidat që Evropa po përballon në rajon. Në fund, ai konkludon se Kurti do të shtyjë zgjedhjet dhe Asociacionin sa më shumë.

Kontrolloni gjithashtu

Bekim Haxhiu: Kaq keq, e kaq tradhtisht si Albin Kurti, nuk ka vepruar as Esat Pashë Toptani

Deputeti i PDK-së, Bekim Haxhiu ka reaguar ndaj kryeministrit Kurti i cili akuzoi  ish kryeministrat …