KEK
Fillimi / Lajmet / Dogana e Kosovës ka inkasur 11% më shumë të hyra në janarin e këtij viti se në janarin e vitit 2020
Shtyhet përseri përzgjedhja e drejtorit të ri të Doganës së Kosovës, mbetet në diskrecionin e Qeverisë së re

Dogana e Kosovës ka inkasur 11% më shumë të hyra në janarin e këtij viti se në janarin e vitit 2020

Dogana e Kosovës ka mbledhur 11% më shumë të hyra nga taksat në janarin e këtij viti se sa gjatë periudhës së njëjtë të vitit paraprak. Zëdhënësi i Doganës së Kosovës, Adriatik Stavileci thotë për KosovaPress së të hyrat e përgjithshme janë më të larta se viti paraprak. Ai ka sqaruar se kjo ka ndodhë për shkak se ekonomia ka filluar të funksionojë, kështu është rritur konsumi dhe importi. “Vitin e kaluar, periudhën prej janarit deri në gjysmë të shkurtit, ne kemi pasur të mbledhura në vitin 2020, 111 milionë euro të hyra në buxhetin e Kosovës. Ndërsa, në këtë fillim vit, është fillim-vit i mbarë dhe kemi arritur 123 milionë euro totali i taksave që kemi mbledhur. Që nënkupton që jemi 11 për qind më shumë se vitin e kaluar. Të hyrat vjetore të Doganës në 2020, janë 1 miliard e 30 milionë e euro ose një rënie për 10 për qind.

Kontrolloni gjithashtu

Donjet Bislimi: Është padrejtësi për Kosovën që në krye të ministrisë së Punëve të Jashtme të jetë Donika Schwarz

Donjet Bislimi: Është padrejtësi për Kosovën që në krye të ministrisë së Punëve të Jashtme të jetë Donika Schwarz

Donjet Bislimi nga PDK ka thënë se është padrejtësi për Kosovën që në krye të ...