KEK
Fillimi / Njoftime / Doli nga botimi libri i radhës i publicistit të mirënjohur, Faton Mehmetaj, “Deçani Nëpër Shekuj”
Doli nga botimi libri i radhës i publicistit të mirënjohur, Faton Mehmetaj, “Deçani Nëpër Shekuj”

Doli nga botimi libri i radhës i publicistit të mirënjohur, Faton Mehmetaj, “Deçani Nëpër Shekuj”

Analisti dhe publicisti i mirënjohur, Faton Mehmetaj ka nxjerr nga botimi librin më të ri të tij “Deçani Nëpër Shekuj”, në të cilin janë përfshirë argumente të vërtetueshme mbi trashëgiminë kulturore e arkeologjike ndër shekuj të Deçanit.  Lajmin ai e k bërë të ditur ai vet përmes një njoftimi në rrjetin social.  “Në prag të festave të fundvitit 2021 doli nga shtypi libri im i radhës “Deçani Nëpër Shekuj”, të botuar nga Instituti për Studime Gjeopolitike dhe Siguri-Botime te veçanta “Hasan Prishtina” 2020. Libri trajton historikun e Deçanit nëpër shekuj. Ka fakte e të dhëna që dalin për herë të parë dhe e demantojnë historiografinë serbe lidhur më disa përvetësime të vlerave tona kulturore dhe historike që i ka bërë Serbia dhe historianët serb gjatë kohërave të ndryshme. Libri, “Deçani Nëpër Shekuj” paraqet me fakte e të dhëna konkrete promovimin e trashëgimisë sonë kulturore, historike, etnografike e arkeologjike nëpër shekuj. Ky libër është freskim dhe ringjallje e kujtesës sonë kolektive për të kaluarën. Në këtë libër frymon natyrshëm historia, kultura, tradita, lashtësia, e djeshmja dhe e sotmja. Qëllimi i librit-biltenit “Deçani Nëpër Shekuj” ka qenë të ilustrojë me materiale historiografike, fotografi e dokumente tjera, historikun e Deçanit nga periudhat më të ndritura të historisë mijëvjeçare të popullit të trevës së Deçanit e deri në periudhën e luftës së lavdishme të UÇK-së. Me këtë rast dëshiroj t’i falënderoj të gjithë ata që kontribuan në daljen në dritë të këtij libri!”, ka shkruar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Përmes pingpongut, Priping ndihmon Kroacinë

Përmes pingpongut, Priping ndihmon Kroacinë

Më 16 Janar Klubi i Pingpongut Priping në bashkëpunim me Rotary Club Prishtina  Newborn (RCPNB) ...