tv dielli
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Botimet / Doli nga shtypi drama, “Plisi i Shotë Galicës”, e autorit, Ramadan Pllana
Doli nga shtypi drama, “Plisi i Shotë Galicës”, e autorit, Ramadan Pllana

Doli nga shtypi drama, “Plisi i Shotë Galicës”, e autorit, Ramadan Pllana

Veprimtari, i burgosuri politik dhe atdhetari, Ramadan Pllana ka nxjerrë në dritë dramën  në tri akte, “Plisi i Shotë Galicës”.  Duke folur për këtë dramë, studiuesi e shkrimtari, Bedri Tahiri ka shkruar se  tema e kësaj drame nuk është as e re as e panjohur dhe ka të bëjë me emancipimin dhe ngritjen e vonuar të femrës shqiptare. Kjo dramë e Ramadan Pllanës do ta plotësojë deri dikur mungesën e teksteve të  dramave në  dramaturgjinë tonë, e cila është më pak e pranishme, në krahasim me veprat e zhanreve të tjera. Drama, Plisi i Shotë Galicës, e autorit, Ramadan Pllana ka 60 faqe, shtypi  SH.B. Lena në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

MSc. Adem Lushaj: Vështrim rreth monografisë, “Profili i Bjeshkëve Nemuna”, të autorit Sadri Lokaj

MSc. Adem Lushaj: Vështrim rreth monografisë, “Profili i Bjeshkëve Nemuna”, të autorit Sadri Lokaj

Profili i Bjeshkëve të Nemuna”, monografi që promovon bukuritë natyrore të Deçanit dhe Junikut Para ...