valamobile
kek baneri
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / E drejta e tri komunave të Kosovës Lindore për t u bashkuar me shtetin tonë është e drejtë e ligjshme, e natyrshme
Sot në vendin tonë qëndrojnë për vizitë nxënësit e shkollave të mesme të Kosovës Lindore

E drejta e tri komunave të Kosovës Lindore për t u bashkuar me shtetin tonë është e drejtë e ligjshme, e natyrshme

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi nga ideja për korrigjimin e kufirit me Serbisë, doli hapur edhe me idenë e bashkimit të Preshvës, Bujanocit e Medvegjës me Kosovën. Po të ndodhte ky bashkim paqësor, pa ia bërë tapi Serbisë veriun, të cilin ajo e administron qe 19 vjet, me struktura paralele, kjo do  të ishte fitorja e tij më e madhe, por edhe fitore në plan kombëtar. Ky bashkim nuk ndodhi  as me luftën e UÇPMB-së, as me gjakun e derdhur të dëshmorëve, sepse atë luftë, pikërisht kur ishte në konsolidim e sipër dhe kur kishte marrë nën kontroll shumicën e fshatrave shqiptare, në atë pjesë të Kosovës, e deformuan  dhe e tradhtuan, disa nga krerët e saj në bashkëpunim me politikanët e Kosovës së asaj kohe.

Në fund të fundit, ndërrimi  i tri komunave të veriut të Kosovës, me shumicë serbe, pa Mitrovicën e veriut, Trepçën  e Ujmanin, do të ishte në interes të madh në radhë të parë për shqiptarët e asaj pjese historike të Kosovës, të cilët deri tani kanë qenë humbësit më të mëdhenj dhe më të keqtrajtuarit, duke përjashtuar çamët. Bashkimi i Kosovës Lindore, me ëmën, do të ishte ngjarja më e madhe historike pas shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, sidomos nëse kjo bëhet në mënyrë paqësore, duke ruajtur pjesën kryesore të veriut. (RKL)

Kontrolloni gjithashtu

Niveli i ndotjes së ajrit në Prishtinë vazhdon të mbetet në shkallë të njëjtë pavarësisht reshjeve të fundit të borës

Niveli i ndotjes së ajrit në Prishtinë vazhdon të mbetet në shkallë të njëjtë pavarësisht reshjeve të fundit të borës

Ajri nuk arrin të pastrohet pavarësisht reshjeve të borës së fundmi në kryeqytet. Niveli i ...