dr. Eqrem Zenelaj

Eqrem Zenelaj, do t’i dorëzojë ASHAK-së dokumente historike me rëndësi kombëtare

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në vazhdën e veprimtarisë së vet ka për detyrë pasurimin e arkivit me fonde e dokumente të natyrave të ndryshme me rëndësi të madhe për shkencën, kulturën, historinë, arsimin etj. Sot profesori i mirënjohur dr. Eqrem Zenelaj, solemnisht do ti dorëzojë ASHAK-së dokumente historike me rëndësi kombëtare, si Skema e Mbretërisë Ilire nga Bardhyli deri të Skerdiliadi e Pleurati, Skema e familjes Balshaj, etj., harta të trojeve shqiptare dhe fotografi të personaliteteve politike-fetare e kombëtare shqiptare, të cilat janë hulumtuar në arkivat dhe bibliotekat evropiane. Këto dokumente kanë rëndësi të veçantë, pasi që shumica prej tyre nuk janë të publikuara më parë.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Selimi

Mbrojtja e Rexhep Selimit, ka kërkuar lirimin e tij nga paraburgimi deri në 30 ditë para fillimit të gjykimit

Në përgjigje ndaj kërkesës së Zyrës së Prokurorit të Gjykatës Speciale, avokati i  Rexhep Selimit, …