Fadil Nura: U vu gurë-themeli i ndërtimit të memorialit të daljes së parë publike të UÇK-së, në Llaushë të Skenderajt

Kryetari i komunës së Skenderajt, Fadil Nura, njoftoi se është  vënë gurthemeli i ndërtimit të memorialit të daljes së parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Llaushë të Skenderajt. Kjo vepër monumentale po bëhet në kujtim të pavdekshëm dhe nderimit të përjetshëm të çastit më historik të kohës së luftës tonë çlirimtare. Ai ka shktuar me këtë rast se bashkë me nënkryetarin, gjeneral Sami Lushtakun, komandantin Jetullah Gecin, deputetë të Parlamentit të Kosovës, ish-luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, familjet e dëshmorëve, invalidë dhe bashkëqytetarë, vumë gurthemelin e ndërtimit të një vepre monumentale të kujtimit të pavdekshëm dhe nderimit të përjetshëm të çastit më historik të daljes publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Llaushë,  më 28 nëntor 1997.

Kontrolloni gjithashtu

Eduard Jospeh: Shkaku i problemeve në Ballkanin Perëndimor është se Serbia nuk e pranon rendin perëndimor

Diplomati amerikan, Eduard Xhozef, ka deklaruar se Serbisë i konvenon fakti që Evropa është e ndarë lidhur me Kosovën

Diplomati amerikan, Eduard Xhozef,  ka deklaruar se Serbisë i konvenon fakti që Evropa është e …