Limak Kosovo
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë X

Feniksët e lirisë X

Në këtë monografi janë prezantuar 63 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për Avdyl Pajazitin dhe duke përfunduar me biografinë e dëshmorit Xhafer Nurkasa.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Vëllimi i dhjetë i monografisë “Feniksët e lirisë” hartuar nga Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” përfshinë biografitë e 63 dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga të gjitha zonat operative të luftës, të rënë gjatë viteve 1998-1999:
Në këtë vëllim janë të pranishme shkrimet biografike për dëshmorët:

Abdyl Pajaziti,
Agim Zeneli,
Agim Islami,
Ajvaz Jashari,
Arben Hyseni,
Arben Bytyçi,
Arsim Muzaqi,
Arton Zogaj,
Avdullah Baftiu,
Avni Dudi,
Bajram Veliu,
Bejtë Rexhepi,
Bekim Maliqi,
Besim Kabashi,
Cenë Loku,
Emërllah Kuqi,
Enver Miftari,
Fahri Bici,
Fatmir Selmani,
Fazli Beqiri,
Feriz Blakaj,
Gafurr Loku,
Habib Berisha,
Hamide Jashari,
Hysni Murseli,
Isa Olluri,
Ismet Rrahmani,
Ismet Gashi,
Jahir Mazreku,
Januz Zeneli,
Jeton Kabashi,
Kajtaz Jashari,
Kurtish Hasani,
Mahi Loku,
Manush Berisha,
Mark Lleshi,
Mentor Ibriqi,
Mirali Sejdiu,
Muharrem Vuthaj,
Nazmi Hasani,
Nazmi Osmani,
Nazmi Muzliaj,
Nazmi Zhegrova,
Nexhmedin Hakaj,
Nezir Mujaj,
Nimon Demaj,
Qamil Olluri,
Qazim Hakaj,
Ramadan Mazreku,
Sabit Rrahimi,
Skënder Gashi,
Skënder Maraj,
Skënder Latifi,
Smajl Jashari,
Smajl Fetahaj,
Sylejman Bytyçi,
Shaban Shabani,
Shkëlzen Krasniqi,
Tahir Gashi,
Tefik Raka,
Veli Ballazhi,
Xajë Jashari dhe
Xhafer Nurkasa.

Libri “Feniksët e lirisë 10” ka 290 faqe. Botues, Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve.

U shtyp në shtypshkronjën “Shkrola” në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

Përparim Ali Thaçi (30.8.1976 - 27.5.1998)

Përparim Ali Thaçi (30.8.1976 – 27.5.1998)

Ashtu sikurse Sakip Bellaqës, edhe Përparim Thaçit, që në nëtor të vitit 1997 i binte ...