MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Institucionet / Fillojnë diskutimet publike për prezantimin e draft Hartës Zonale

Fillojnë diskutimet publike për prezantimin e draft Hartës Zonale

Pasditen e së enjtes, në ambientet e Kuvendit të Komunës së Ferizajt, drejtori i Drejtorisë së Urbanizmit dhe Mjedisit në Ferizajt, Lulzim Aliu mbajti diskutimin publik për prezantimin e Draft Hartës Zonale, kushtet dhe kriteret në të cilat bazohet ushtrimi i tyre, dokument me rëndësi të jashtëzakonshme për planifikimin hapësinor të zonave të qytetit. Pjesë e këtij diskutimi publik ishin dhjetëra qytetarë të cilët paraqitën vërejtjet, sugjerimet dhe propozimet e tyre përkitazi me këtë dokument dhe orientimin e planifikimit urban në zona përkatëse. Drejtori i Drejtorisë së Urbanizmit dhe Mjedisit, Lulzim Aliu tha se ky dokument që do të implementohet për herë të parë në Komunën e Ferizajt do t’i jap orientimin e drejtë investimeve në territor dhe zgjerimin, përkatësisht zhvillimin e përgjithshëm të qytetit. Ai gjithashtu tha se që nga sot, nis cikli i diskutimeve publike për këtë dokument dhe se si i tillë do të kompletohet edhe me komentet nga ana e qytetarët, ku inkurajoi këta të fundit që të marrin pjesë masivisht në këto organizime. Të nesërmen duke filluar nga ora 13:00, organizohet diskutimi i radhës publik ku do të bëhet prezantimi i draft projektit të hartës zonale, diskutim që do të mbahet në shkollën “Jeta e Re” në Greme, me banorët e fshatrave Greme, Gaçkë dhe Doganaj.

Kontrolloni gjithashtu

Juniku njofton qytetarët se ka filluar aplikimi për furnizim me dru zjarri për vitin 2020 në Pyjet Private

Komuna e Junikut njofton të gjithë qytetarët se ka filluar aplikimi për furnizim me dru ...