valamobile
mbpzhr 2018
MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Shoqata e të Drejtave të Pacientëve mbajti trajnim me stafin shëndetësor të QKMF-së në Viti

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve mbajti trajnim me stafin shëndetësor të QKMF-së në Viti

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve të Kosovës (PRAK), në bashkëpunim me Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Viti, kanë realizuar një trajnim me stafin shëndetësor me temën “Kujdesi shëndetësor me pacientin në qendër “. Në fillim të trajnimit të pranishmëve iu drejtuan Basri Aliu-Drejtor i DSHMS-së dhe dr.Vjollca Kadolli-Halili, drejtoreshë e QKMF-së Viti, e cila falënderoi “PRAK”-un për organizimin e këtij trajnimi. Ajo mes tjerash foli edhe për të arriturat dhe kujdesin që ofrohet nga punëtorët shëndetësor edhe në komunitet, duke u munduar të jenë sa më afër qytetarit në nevojat e tyre, si dhe për aktivitetet dhe masat që janë marrë në QKMF, qe pacientët të jenë sa më të njoftuar për të drejtat dhe përgjegjësit e tyre brenda institucioneve shëndetësore. Besim Kodra -Drejtor i Shoqatës së të Drejtave të Pacientëve të Kosovës, njëherit udhëheqës i trajnimit, njoftoi të pranishmit mbi rëndësinë e zbatimit të të drejtave të pacientëve, legjislacionin ekzistues dhe menaxhimin e ankesave të pacientëve.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri Shala: Fuqizimi i Agjencisë së Metrologjisë është i rëndësishëm për përmirësimin e jetës së qytetarëve

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, në ditën Botërore të Metrologjisë, theksoi se mbrojtja ...