Gazeta britanike “Independent” Qeverinë e Isa Mustafës e quan regjim policor

Duke komentuar e përshkruar zhvillimet e fundit në Kuvendin e Kosovës dhe hedhjen e gazit lotsjellës si mjet për të kundërshtuar Qeverinë, gazeta “Indipendent” qeverinë e Isa Mustafës e quan regjim policor. Analistët kanë vlerësuar se kjo është hera e parë që një gazetë me autoritet ndërkombëtar Qeverinë e Kosovës e quan regjim. Gazeta përshkruan sesi zyrtarët policorë hyrën brenda sallës dhe nxorën jashtë deputetët, pasi u ndërpre puna e Kuvendit si pasojë e shpërndarjes së gazit. Disa kanistra u shpërthyen në Kuvend, si pjesë e protestës së opozitës kundër korrupsionit, papunësisë dhe marrëveshjeve diplomatike me Serbinë dhe Malin e Zi.  Nuk është kjo hera e parë që opozita përdor lotsjellësin, thuhet më tej në komentin e kësaj gazet, duke ilustruar me fakte se Kosova vazhdon të jetë shtet i i varfër me papunësinë gjithnjë në rritje. Shteti, po ashtu, ka provuar t’i bashkohet OKB-së vazhdimisht, mirëpo është bllokuar nga Rusia në mënyrë të përsëritur, shkruan mes tjerash “Indipendent”.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …