leoni

Gjuriq: Autoritetet e Kosovës nuk do të mundin më i bindë serbet për ndryshimet kushtetuese që e bëjnë Kosovën më ushtri

Gjuriq: Trepçën nuk e japim

Zyrtari i Serbisë, Marko Gjuriq, ka deklaruar për Agjencisnë “Tanjug” se autoritetet në Prishtinë përmes Projektligjit për “Trepçën” duan të shtetëzojnë atë, Ai shtoi se është një përpjekje e riaktivizuar nga viti i kaluar, kur autoritetet e Prishtinës përmes një ligji të veçantë për “Trepçën” u përpoqën të shtetëzojnë “Trepçën” që hoqi pronarët e ligjshëm, Fondin e Zhvillimit Serb dhe kreditorët e tjerë.  Beogradi në mënyrë të përsëritur ka kërkuar që për “Trepçën” dhe për prona të tjera, të diskutohet në Bruskel, por sipas tij, këto kanë hasur në “vesh të shurdhër të institucioneve të Prishtinës”. Gjuriq shtoi se pala serbe është duke u përpjekur për të nxitur bisedimet, sepse çështja e pronës, siç vlerëson ai, duhet të zgjidhet nëpërmjet bisedimeve, për shkak se ajo është një pasuri e Fondit për Zhvillimin të Serbisë, por edhe disa kompani të huaja, që janë aksionarët. Qeveria serbe do të mbrojë interesat e veta, ka thënë mes tjerash  Gjuriq.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …