Bedri Hamza: Premtimet e Qeverisë Kurti në aspektin ekonomik janë më shumë se ambicioze dhe vështirë të realizueshme

Bedri Hamza: Disa pika të marrëveshjes se 4 shtatorit të nënshkruar në SHBA nuk janë të dobishme për Kosovën

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së, Bedri Hamza, ndërsa ka folur për marrëveshjen e 4 shtatorit të nënshkruar në Shtëpinë e Bardhë ka thënë se roli i Amerikës është jetik dhe pozitiv për Kosovën në dialogun me Serbinë, por ka shprehur brengën e tij për Ujmanin. Ai thekson se disa pika të marrëveshjes janë pozitive dhe i kemi përkrahur por disa pika nuk janë të dobishme për Kosovën. “Nëse thirremi në Kushtetutë, sovranitet, integritet territorial, karakterin unitar të shtetit, pasuritë e Kosovës i takojnë Kosovës dhe shfrytëzimi i tyre i takon Kosovës. Gjeografikisht një pjesë e Ujmanit është në territorin e Serbisë, por ai liqe është ndërtuar me para të Kosovës, pjesa më e madhe është në Kosovë, hidrocentrali 10 km është në brendi të Kosovës”, ka thënë Hamza.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …