Daut Haradinaj: Faik Fazliu është pa gjymtyrë sepse i ka humbur në luftë, duhet pasur kujdes me këtë kategori

Haradinaj: Të ndërpritet dialogu, t’u bëjmë me dije Serbisë e BE-së se nuk mund të luajnë me qytetarët e Kosovës

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj, ka thënë se jemi për përmirësimin e marrëdhënieve me shtetin e Serbisë, por jo vetëm Kosova duke dhënë, e duke mos marrë asgjë nga pala tjetër. “Janë arritur një varg marrëveshjesh që nga pala kosovare janë implementuar gati të gjitha, ndërsa nga Serbia asnjë”, ka deklaruar Haradinaj në tryezën e organizuar nga Instituti Demokratik i Kosovës me temën “Pezullimi i dialogut: Impakti në procesin e Integrimit Evropian të Kosovës” Haradinaj ka thënë se Serbia vazhdimisht që nga fillimi i dialogut nuk është duke ndërhyrë në Kosovë. “Kosova nuk ka viza, ka kushte të ashpra për viza që as vetë vendet anëtare të BE-se nuk i kanë plotësuar ende – siç është çështja e demarkacionit. Këtë problem e kanë Kroacia me Slloveninë e Mali i Zi me Kroacinë – janë shtatë raste të tilla në BE. Unë mendoj që është koha të ndërpritet dialogu ne e kemi për obligim të ja bëjmë me dije Serbisë e BE-së se nuk mund të luajnë me qytetarët e Kosovës. Nëse Serbia ka ushtruar gjenocid e krim si dhe na kanë poshtëruar për sa kohë, ne vazhdojmë edhe 18 vjet pas luftës të japim për Serbinë”, ka theksuar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Franca, Spanja dhe shtete të tjera në Parlamentin Evropian sërish shpehen kundër liberalizimit të vizave për Kosovën

Çështja e vizave për vendin tonë do të diskutohet më 13 tetor, në Bruksel, ashtu sikur është diskutuar dhjetëra herë deri tani

Presidenca çeke e cila përfaqëson  Bashkimin Evropian e ka vendosur  zyrtarisht në rend dite diskutimin …