Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Heiko Maas: Janë pikërisht grupet e djathta neo-naziste që dyshohet se qëndrojnë pas vrasjes së Walter Lubkes
Heiko Maas: Janë pikërisht grupet e djathta neo-naziste që dyshohet se qëndrojnë pas vrasjes së Walter Lubkes

Heiko Maas: Janë pikërisht grupet e djathta neo-naziste që dyshohet se qëndrojnë pas vrasjes së Walter Lubkes

Vrasja e politikanit Walter Lubke në Gjermani, president i presidiumit të Kaselit, ka ngritur shqetësime të forta në shtetin më të madh të BE-së, për shkak të forcimit të grupimeve të djathta ekstremiste. Janë pikërisht grupet e djathta neo-naziste që dyshohet se qëndrojnë pas vrasjes së Lubcke dhe zyrtarët e Qeverisë federale kërkojnë tolerancë zero ndaj ekstremizmit. Në një shkrim të publikuar në gazetën ‘Bild’, ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas thekson se “terrori është terror dhe këtu nuk ka asgjë për t’u relativizuar.” Duke kërkuar që gjermanët të tregojnë se janë më shumë se radikalët e djathtë apo anisemitët që kërkojnë ndarjen, Maas thotë se Gjermania ka një problem terrori. “Injorimi mund të jetë vdekjeprurës dhe ne duhet ta quajmë këtë më në fund ashtu siç është, terrorizëm i djathtë”, shkruan Maas në ‘Bild’. Ministri gjerman kërkon që për të ardhmen e shoqërisë dhe bashkëjetesës, të reagohet që në familje dhe në rrethin shoqëror kundër këtyre fenomeneve. Edhe ministri i Punëve të Brendshme e ka barazuar ekstremizmin e djathtë në një nivel me terrorizmin islamik.

Kontrolloni gjithashtu

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Një delegacion i lartë nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës i udhëhequr nga myftiu ...