Hossein Amirabdollahian: Nëse përfshihet Hezbullahu në luftime, mund të ketë zgjerim të luftës

Ministri i Jashtëm i Iranit, Hossein Amirabdollahian, ka paralajmëruar se nëse përfshihet grupi “Hezbullah” i Libanit në luftime në Izrael, atëherë mund të ketë zgjerim të luftës. Ai i ka bërë thirrje Izraelit që t’i ndalë sulmet në Gaza, sepse mandej mund të përfshihet edhe Hezbullahu dhe se lufta mandej mund të zgjerohet edhe në pjesë tjera të Lindjes së Mesme. “I di skenarët që i ka Hezbollahu. Çdo hap rezistence që do të marrë Hezbollahu do të shkaktojë tërmet të madh për entitetin zionist” ka theksuar ministri i Jashtëm i Iranit, Hossein Amirabdollahian para gazetarëve në Bejrut. Izraeli e konsideron Hezbollahun si kërcënimin më serioz, duke marrë parasysh se grupi i ka rreth 150 mijë raketa, përfshirë ato me saktësi të madhe dhe që kanë potencial ta godasin Izraelin në çdo pjesë të tij.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …