MIT KS
Fillimi / Lajmet / Hoti: Vetëm njohja reciproke siguron normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi
Hoti reagon pas grumbullimit të qytetarëve në qendra tregtare në kundërshtim me masat e qeverisë dhe rekomandimet

Hoti: Vetëm njohja reciproke siguron normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi

Kryeministri, Avdullah Hoti ka deklaruar se vetëm njohja reciproke siguron normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi. “Ne jemi të përgatitur për të hyrë në këtë proces. Kemi një platformë që është e qartë e strukturuar, e konsultuar me fushën akademike, me shoqërinë civile, e prezantuar në Kuvendin e Kosovës, mekanizmat që kemi krijuar nga forumi i liderëve, këshilli i eskpertëve që tashmë është themeluar me vendim të qeverisë, dhe rezoluta e Kuvendit që pres të miratohet në seancat e ardhshme ku kërkohet raportim i rregullt i kryeministrit lidhur me procesin e dialogut. Dialogu zhvillohet për njohje reciproke dhe asgjë tjetër, sigurisht zhvillohet edhe për normalizim të marrëdhënieve në të gjitha fushat, por duke filluar nga njohja reciproke, sepse vetëm njohja reciproke siguron normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi, ka theksuar kryeministri, Avdullah Hoti.

Kontrolloni gjithashtu

PDK: Tolerimi i ushtrisë serbe nga KFOR-i dhe Qeveria e Kosovës është cenim i sovranitetit dhe sigurisë kombëtare

PDK: Tolerimi i ushtrisë serbe nga KFOR-i dhe Qeveria e Kosovës është cenim i sovranitetit dhe sigurisë

Partia Demokratike e Kosovës ka dënuar ashpër prezencën e ushtrisë serbe në territorin e Kosovës. ...