Ilir Enver Hoxha në një intervistë për gazetën Dita ka folur edhe për 100 vjetorin e lindjes së nënës së tij, Nexhmije Hoxha

Ilir Enver Hoxha në një intervistë për gazetën Dita ka folur edhe për 100 vjetorin e lindjes së nënës së tij, Nexhmije Hoxha

Ilir Enver Hoxha në një intervistë për gazetën ka folur edhe për 100 vjetorin e lindjes së nënës së tij Nexhmije Hoxha. Ai me ktë rast ka thënë së për familjen tonë është një ditë e shënuar, e mbushur me kujtime e plot emocione. Është një shekull jetë dhe histori. Më mendje e zemër dua ta kujtoj nënën time në ditët e saj të lumtura pranë Enverit, e rrethuar nga fëmijët e saj dhe nga nipërit e mbesat, por kujtimet e mia i trazojnë vitet e vështira pas ‘90-s, të cilat kanë lënë mbresa të pashlyera tek unë. Gjithsesi jam i qetë në ndërgjegje, që nënës time i qëndrova pranë deri në fund, duke u përpjekur që t’ia lehtësoja sa më shumë vështirësitë. Jeta e saj zgjati deri në prag të 100 vjetorit. Ajo ishte një grua që jo vetëm që jetoi gjatë, por gjithë jeta e saj, nga rinia e hershme e deri sa mbylli sytë, ishte e mbushur me një veprimtari të frytshme politike dhe shoqërore, duke qëndruar e palëkundur në idealin e saj.

Kontrolloni gjithashtu

RAMIZ KELMENDI: DITA E DITËS SË ÇLIRIMIT TË KOSOVËS DHE LIDERËT POLITIK E USHTARAK TË UÇK-së

– Liderët e UÇK-së në këtë festë të çlirimit janë duke u mbajtur në hapësirat …