Iliriana Koleka: Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare, PKSH-së

Iliriana Koleka: Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare, PKSH-së

Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare PKSH-së, më vonë (në 1948, në kongresin e parë të saj) e shëndruar në partinë e punës së Shqipërisë PPSH-në!
Duhet të përulemi me respekt para këtyre bijëve atdhetarë të popullit shqiptar, bijëve më punëtorë e më të ndershëm, që i dolën zot një populli me një milion banorë, përherë të pushtuar nga turqit, sllavët, grekët etj., një popull i martizuar, i lënë në një prapambetje mesjetare mes dasish fetare e krahinore, kryesisht analfabet, të përbuzur nga Evropa e pasur e i lënë në një varfëri të llahtarshme, duke e trifishuar si popullsi e duke e sjellë në kohët moderne të barabartë me popujt e tjerë, në industri, bujqësi, art, sport, kulturë, arkeologji, shkencë etj.
Vetëm komunistët shqiptarë të udhëhequr nga Enver Hoxha, arritën të bëjnë realitet ëndrrat e shekujve të popullit tonë dhe këtu kam parasysh në veçanti ëndërrat e rilindasve, mëndjeve më të ndritura shqiptare të shekullit të tetëmbëdhjetë, me përfytyrimet e tyre të së ardhmes së shqipeve me një gjuhë letrare të njëhësuar, në mëvetësi, përparim, dije dhe emancipim.
Vetëm komunistët, pas një shekull përpjekjesh të rilindasve dhe atdhetarëve të Ismail Qemalit, arritën për dyzet vjet (1945-1985) të bëjnë realitet krijimin dhe lulëzimin e shtetit të parë të pavarur shqiptar.
I jemi mirënjohës për jetë!
Lavdi komunistëve shqiptarë të Enver Hoxhës, këtyre kreshnikëve të paepur që bënë Shqipërinë!
Lavdi PPSH-së!

I. Koleka
PPSH

Sot, ditën e themelimit të PPSH-së
Mos kaloni indiferentë kalimtarë
Shkatërruesit tregoni me gisht
Sa kujtesën nuk i’au kanë tharrë

Dhe në qoftë se arrini të shikoni
Që hero ju kanë servirur një mbret
Godisni atë që ju genjeu
Ju vrau e po ju vret!

I’a vini benxinën horrave
I’a vini vrasësve tritolin
Pa bukë, pa ujë, pa frikë
Mbi sarajet e Ali Babasë marshoni!

Kontrolloni gjithashtu

Sali Berisha

Mehmet Bislimi: Sali Berisha- ky zjarrvënës i Shqipërisë!

 Sali Berisha, si atë kohë edhe sot, madje në disa segmente vepron edhe më keq …