KEK
Fillimi / Lajmet / Inspektorët nëpër komuna janë duke punuar me orar të zgjatur me qëllim të zbatimit të masave kundër pandemisë
Inspektorët nëpër komuna janë duke punuar me orar të zgjatur me qëllim të zbatimit të masave kundër pandemisë

Inspektorët nëpër komuna janë duke punuar me orar të zgjatur me qëllim të zbatimit të masave kundër pandemisë

Në shumicën e komunave janë duke u zhvilluar aktivitete të shtuara të inspektimeve që nga hyrja në fuqi të masave të reja nga Qeveria e Kosovës në luftimin e pandemisë COVID-19. Gjatë veprimtarisë së Inspeksioneve komunale në bashkëpunim dhe koordinim me të gjitha institucionet e tjera të përfshira ditëve të fundit iu është kërkuar nga subjektet afariste të respektojnë masat e marra nga Qeveria. Janë shtuar aktivitetet sidomos në fushën e gastronomisë, ku komunat kanë kërkuar nga këto subjekte që të bëhet rregullimi i hapësirave të tyre për shërbim sipas masave të parapara në mënyrë që klientët të kenë distancën e kërkuar. Gjithashtu së bashku edhe në koordinim me Policinë është kërkuar respektimi i orarit të lejuar për veprimtari të këtyre subjekteve. Aktiviteti i vazhdueshëm është duke u zhvilluar me kërkesa drejtuar qytetarëve që të bartin maskat gjatë gjithë kohës sipas masave të parapara.

Kontrolloni gjithashtu

Gastronomet kanë thyer pjata para Qeverisë për t’i shprehur pakënaqësitë e tyre

Të pakënaqur nga mungesa e përkrahjes financiare nga institucionet dhe mos shfuqizimin e masave ndaj ...