KEK
Fillimi / Lajmet / Investimet e MBPZHR-së po shtojnë prodhimin e lëndës së parë dhe cilësinë e verërave
Investimet e MBPZHR-së po shtojnë prodhimin e lëndës së parë dhe cilësinë e verërave

Investimet e MBPZHR-së po shtojnë prodhimin e lëndës së parë dhe cilësinë e verërave

Gjatë fjalës para të pranishmëve në “Forumin e Verërave 2016”, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi tha se buxheti që ka ndarë ministria që ai drejton për të mbështetur këtë vit sipërfaqet me vreshta dhe përpunimin e rrushit arrin në rreth 3.7 milionë euro. Në “Forumin e Verërave 2016” më tutje u tha se investimet e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, përmes granteve investive dhe subvencioneve kanë ndikuar që të përmirësohen kushtet e punës dhe të prodhimit në shumë kompani prodhuese të verës në vend e bashkë më këtë është rritur edhe cilësia e verërave kosovare. “Forumin e Verërave 2016” është organizuar nga Shoqata e Verëtarëve të Kosovës “Enologjia” e mbështetur edhe nga MBPZHR-ja, Komuna e Rahovecit, si dhe nga GIZ-i gjerman.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 që kërkoheshin të drejta dhe barazi

52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 në të cilat kërkoheshin të drejta dhe barazi

Sot janë bërë 52 vjet nga demonstratat shqiptare të vitit 1968 në Kosovë, të cilës ...