leoni

Ish-ushtari i UÇK-së Dr.Florik Haxhikadrija zgjedhjet Kryetar i Partisë FJALA – Dega në Gjakovë

Ish-ushtari i UÇK-së Dr.Florik Haxhikadrija zgjedhjet Kryetar i Partisë FJALA – Dega në Gjakovë

Partia FJALA mbajti Kuvendin e parë zgjedhor në degën e Gjakovës, ku zgjodhi Kryetarin e saj dhe Kryesinë të përbërë nga 17 anëtarë, profesionist nga lëmitë e mjekësisë, ekonomisë dhe inxhinierisë. Në këtë Kuvend  ishin të pranishë 55 delegatë  dhe ata votuan Florik Haxhikadrinë për Kryetar të Partisë FJALA – Dega në Gjakovë. Florik Haxhikadija është me profesion Doktor i Veterinës dhe ish ushtar Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Punimet e këtij Kuvendi i udhëhoqi asambleisti Vehbi Berisha. Ndërsa shpalosjen e programit dhe rrugëtimin e Partisë FJALA para qytetarëve të Gjakovës, e prezentoi Teuta Vejsa. Në emër të Forumit të gruas foli Nita Roka – Brodoniqi, e cila tregoj se FJALA do të punoj që pozita e gruas në shoqërinë kosovare të fuqizohet në të gjitha fushat për faktin se femra kosovare është shtyllë kryesore shoqërisë sonë.

Kryetari i sapo zgjedhur Florik Haxhikadrija, fillimisht falenderoi Zotin e madhëruar pastaj delegatët për mbështetjen që ja dhanë që ai sot të bëhet Kryetar i Partisë FJALA – Dega në Gjakovë. Dr. Floriku ndër të tjera tha se kjo për të nuk është ndonjë privilegj dhe nder, por një përgjegjësi, angazhim e punë që do ta këtë në të ardhmen. Kryetari i sapo zgjedhur në fjalimin e tij para delegatëve tregoj se pjesa më e ndritur e jetës së tij është rreshtimi në rradhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe lufta për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. Ai shtoi se si para tetëmbdhjetë viteve me vullnet dhe zemër të madhe me shumë djem dhe vajza, burra e gra, që ju bashkuam lëvizjes clirimtare për ta larguar një të keqe që e kishte kapluar vendin tonë, ashtu edhe sot unë së bashku me këta djem dhe vajza, ju kemi bashkangjitur një karavani të nisur nga njeriu i drejtë dhe parimor që i qëndron besnik fjalës së dhënë, Gëzim Kelmendit, që sëbashku të punojmë që Kosova të lirohet nga krimi i organizuar dhe korrupsioni. Kryetari i Partisë FJALA Gëzim Kelmendi uroj Kryetarin e ri të posazgjedhur të Partisë FJALA-Dega në Gjakovë Florik Haxhikadrinë dhe Kryesinë e re të Partisë FJALA-Dega në Gjakovë. Ai theksoi se Gjakova ka dhënë shumë për lirinë dhe pavarësinë e Gjakovës, prandaj Gjakova meriton më mirë dhe më shumë. Gjakovën pas luftës padrejtësisht të gjitha qeveritë e kanë izoluar dhe ekonomikisht e kanë rrënuar. Partia FJALA do të punon që Gjakova të gëzon vërtetë atë që mëeriton. Me Florik Haxhikadrinë dhe Kryesinë e Degës të Partisë FJALA, do të punojmë që Gjakovës të i kthehet diniteti dhe prosperiteti.

Kontrolloni gjithashtu

Rikthehet pllaka përkujtimore e okupatorëve serbë në luftërat e viteve 1912-1918, kur ata pushtuan dhe e masakruan Kosovën

Dioqeza Serbe e Rashkës-Prizrenit, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, e kanë kthyer …