Eduard Jospeh: Shkaku i problemeve në Ballkanin Perëndimor është se Serbia nuk e pranon rendin perëndimor

Edward Joseph: Problemi në Ballkan është se Serbia nuk e pranon rendin perëndimor

Profesori në Universitetin Johns Hopkins dhe një nga ekspertët kryesorë amerikanë për Ballkanin, Edward Joseph ka deklaruar se problemi në Ballkan është  Serbia ajo që nuk e pranon rendin perëndimor.“Kjo është e vërtetë. E keni vënë re që në fillim. Ky është një problem i veçantë për regjimin e Vuçiqit dhe për vetë presidentin Vuçiq, i cili  nuk ka mundur ta pranojë urdhrin perëndimor që nga vrasja e kryeministrit, Zoran Xhinxhiq. Dhe ky është problemi. Vuçiqi e solli atë në një gjendje ku nuk është më. Ai është partner strategjik i Rusisë dhe Kinës, që do të thotë, në një farë mënyre, se rreziqet për Shtetet e Bashkuara dhe partnerët e tyre janë në fakt më të larta se në vitet 1990” ka tërhequr vërejtjen profesori në Universitetin Johns Hopkins dhe një nga ekspertët kryesorë amerikanë për Ballkanin, Edward Joseph.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Fried: Uashingtoni ka të drejtë të zemërohet me qeverinë-Kurti, pasi kjo është thyerja më e madhe në raportet e saj me Kosovën

Ish-ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit, Daniel Fried, thotë se situata e krijuar në veri të …