Sadik Halitjaha: Serbia rrezikon Kosovën, Vuçiq Milosheviqi i ri

Sadik Halitjaha: Vazhdon Seriali apsurd i telenoveles së Gjykates Speciale!

Si ne te tjerat ashtu edhe ne kete seancen e 8 dolen shume gjera te pa drejta dhe jo normale në siperfaqe!

Duhen 280 deshmitare te deshmojn në kete proces, nga keta kishte edhe disa te vdekur që do te paraqiteshin si qe i kishte listuar Prokuroria!

Avokatet kishin te drejte!

Por goditjet ishin te buta!

Duhet te godasin ne shkeljet procedurale nga arrestimi e në vazhdimsi deri tani!

Shkelje te pa matshme procedurale e ligjore, si te nenit 6 mbi rregullat procedurale! Deri te njeanshmeria dhe qellimet e keqija të Prokurorve dhe te hetuesis!

Vetem për shkak te shkeljeve ligjore e procedurale te deri tanishme duhet mbyllur ky proces meratonik e mbi te gjitha i pa drejt deri në apsurd!

Gjykatsi i procedures paraprake eshte dashur ta ka te kompletuar aktakuzen me prova nga Prokuroria për te iu caktuar paraburgimin te të akuzuarve, që i mbajn pa drejtsisht!

Si ka mundesi dhe me qfare te drejte akoma sillen prova dhe ndertohet aktakuza peraprake, duke i mbajtur te mbyllur te dyshuarit për fajsine qe nuk e kan!

Kjo Sjellje e Prokurorise që zgjate afatet pa fundsisht dhe nuk ben percaktime te qarta kohore, tregon pa sigurine e sigurimit te provave te mjaftueshme dhe veprim i pa drejte ligjore!

Mos dhenja e Aktakuzes të pa redaktuar mbrojtjes, vetem 30% të aktakuzes së redaktuar ju eshte dhen mbrojtjes!

Ndersa te akuzuarve as në kete perqindje nuk iu eshte perkthyer në gjuhen shqipe!

Fshehja e Aktakuzes dhe e deshmitarve krijon jo vetem pa barazi me mbrojtesit por edhe pa drejtsi me të akuzuarit!

Kjo i bije sikur se të i vendosish dy palet ne dyluftim ;Prokurorija dhe Gjykata me shpata ne dore ,pala mbrojtese dhe te akuzuarit me duar lidhur e sy te mbyllur!

Fshehja e deshmitarve ne emer të mbrojtjes se tyre jep mundsi te manipulojne prokuroria dhe të genjejn sa te duan deshmitaret e para pregaditur me prova te konstruktuara!

Ky shembull i lejuar nga gjykata eshte i pa drejte pse mos te ballafaqohen deshmitaret me deshmit e tyre nese ato qenkan te verteta dhe te perballen me te dyshuarit per faje!

Mos perballja e deshmive eshte akt i dyshimt ligjore!

Qe i bije ta nxjerresh ne ring te dyshuarin me duar lidhura dhe me sy mbulur që as mos te mund te mbrohet dhe mos te i shef nga i vien goditjet!!!

Kjo eshte me anti ligjore se dyluftimi i gladiatorve te gjykuar me vdekjen e humebsit!

Me aq detyrim e keni marr ju Gjykata që duhet paditur me të drejt e pa te drejt,vetem me perfunduar amanetin e urdhër dhensve që e themeluan kete Gjykate te pa shembullt ne drejtsin nderkombtare!

Uroi qe koshjenca e gjygjtarve nuk do te lejoj komprementimin e me tu tjeshem te keti procesi!

Gjithkunde në bote eshte prezumimi i pafajsise deri në vendimin e formes së prere nga gjykata, kjo duhet respektuar bazuar ne kete fakt duhet të lirohen dhe te mbrohen në liri!

Une jam i vet dijeshm se avokatet jane te nje pervoje te madhe profesionale dhe kane per ta permbyllur ashtu siq duhet permbyllur ky proces i kote dhe i dëmshem!

Por Avokatet i nxjerrin fijet nje nga nje sepse zgjatja e procesit nuk ndikon keq për ta, ata pasurohen me shume!

Ndersa gjykata me vendimin e drejte qe duhet ta marr shfajson veten!

Ketu te turperuar dalin ata qe e themeluan kete gjykate!

Si dhe Prokuroret me prova te kontruktuara e te pa baza, pese vite I kane pasur, mjaft kohe me i mbledh provat!

Kush ju ka faj që keta skan gjetur prova dhe tani perdorin metoden, ju te mbyllurit tregoni provat e pa fajsise?!

Ndersa te demtuarit mbeten te akuzuarit e mbajtur kot dhe kaq gjate pa të drejte!

Njekohesisht imazhi i |Kosoves eshte lenduar shume dhe eshte njollosur UÇK-ja dhe lufta e drejt e çlirimtare e saj!

Vet emertimi i Akuzes: ‘’Ndermarrje e Perbashket Kriminale’’se pse eshte i pa baze!

Ky emertim duhet te bjere, te hiqet nga Aktakuza per kete duhet te ngulin kembe Avokatet edhe Gjykata të shpetoj nga turpi!

Duhet sa ma pare ta heq kete emertim të Aktakuzes!!!

Kontrolloni gjithashtu

Instituti GAP ka analizuar ndarjet buxhetore për vitin 2023, duke i krahasuar ato me vitin 2022

Më 28 tetor 2022, Qeveria aprovoi Projektligjin për buxhetin e Kosovës për vitin 2023, kurse …