Gjykata Speciale kundër UÇK-së, me seli në Hagë, fton për hetime ish-komandantin e FSK-së Kadri Kastrati

Kadri Kastrati: Rusia përmes Serbisë po përpiqet që Kosovën dhe Veriun e saj ta mbajë në tension

Ish-komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Kadri Kastrati, ka thënë se tani Rusia ndërmjet Serbisë është duke u munduar që jo vetëm Kosovën por edhe veriun ta mbajë në tension, pasi nuk dëshiron që Kosova të anëtarësohet në NATO. Ballkani është i rrezikuar në mënyrë permanente qe një kohë. Edhe më përpara ka qenë e interesuar Rusia që Ballkanin perëndimor ta mbajë në tension. Edhe tash Rusia ndërmjet aleatit Serbisë është duke u munduar që jo vetëm Kosovën por edhe veriun ta mbajë në tension. Ata nuk dëshirojnë që Kosova të ecë drejt anëtarësimit në NATO. Unë e shoh shumë më rrezik në Bosnjë sesa në Kosovë sepse e kemi NATO-n për ruajtjen e sovranitetit në vend. Rreziku është tjetër në Kosovë që agjendat serbe që janë prezent në veri të Kosovës ta bëjnë një kryengritje dhe mundohen me bo trazira brenda shtetit të Kosovës, ka saktësuar Kadri Kastrati.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Vetëvendosja ka garuar në zgjedhjet e fundit me platformën për punësim dhe drejtësi, jo për rritje pagash

Kryeministri, Albin Kurti, ka thënë sot para deputetëve, në Kuvend,   se pakoja për përballje me …