Kelmendi: Serbia nuk mund t'i anulojë vendimet e Qeverisë së Kosovës

Kelmendi: Serbia nuk mund t’i anulojë vendimet e Qeverisë së Kosovës

Zëvendëskryeministri i Kosovës Ramiz Kelmendi, i është kundërvënë deklaratave të fundit të kryeministrit serb Aleksandër Vuçiq, i cili ka marrë vendim për shfuqizimin e vendimit të Qeverisë së Kosovës për pronat e regjistruara në emër të ish-RSFJ-së të kalojnë në pronësi të Kosovës.  Kelmendi ka thënë së Serbia nuk mund të anulojë vendimet e Qevrisë së Kosovës. Në një intervistë të dhenë për Radion Evropa e Lirë ndër të tjera ai ka theksuar: “Ne jemi bazuar në Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe në Planin e Ahtisarit dhe ato vendime të Qeverisë së Serbisë janë inekzistente dhe jo valide për tërë territorin e Kosovës. Ato Vuçiq mund t’i zbatojë vetëm në territorin e Republikës së Serbisë”.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Vetëvendosja ka garuar në zgjedhjet e fundit me platformën për punësim dhe drejtësi, jo për rritje pagash

Kryeministri, Albin Kurti, ka thënë sot para deputetëve, në Kuvend,   se pakoja për përballje me …