Krimea

Kremlini nuk tërhiqet nga Siria as nga Krimeja, pavarësisht sanksioneve ekomomike të BE-së dhe Amerikës

Kryeministri i Rusisë, Dmitri Medvedev, ka deklaruar  se Moska nuk do ta ndalë aksionin ushtarak në Siri, derisa qeveria e diktatorit Bashar al-Assad, të jetë në gjendje të arrijë paqe të favorshme. Në një intervistë ekskluzive dhënë revistës Time, që është publikuar sot, Medvedev ka shtuar se kryengritësit kundër qeverisë, të gjithë janë “banditë dhe terroristë”. Sipas tij paqja do të vij në Siri, vetëm atëherë kur Assad ulet dhe negocion me forcat rebele “të cilët janë të aftë për të arritur marrëveshje”, por ka shtuar se “rrethi i të tillëve ende duhet të caktohet”. Medvedev ka saktësuar se Rusia nuk do të kërkojë nga vendet perëndimore që t’i heqin sanksionet ndaj Moskës pas aneksimit të gadishullit Krimea dhe pas mbështetjes ushtarake dhe politike ruse ndaj separatistëve në lindje të Ukrainës.

Kontrolloni gjithashtu

AAK-ja me partnerët e koalicionit kanë organizuar një tryezë, ku kanë diskutuar për gjendjen e arsimit në vend

AAK-ja me partnerët e koalicionit kanë organizuar një tryezë, ku kanë diskutuar për gjendjen e arsimit në vend

AAK-ja me partnerët e koalicionit kanë organizuar një tryezë, ku  kanë diskutuar për gjendjen e …