vala – old
driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën
Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën

Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën

Dialogu i brendshëm i Serbisë për Kosovën ka bërë që të mbahen tryeza të rrumbullakëta, nga drejtori i Zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq (i cili është gjithashtu kryetar i Grupit Punues për Dialogun e Brendshëm). Ata janë të zënë  me diskutime dhe propozime, me qëllim të zgjidhjes së çështjes së Kosovës, për të cilën përfaqësuesit serbë kanë vendosur vetë. Në mesin e ekspertëve, të një tarafi të tillë, Marko Gjuriq ka zgjedhur edhe Vinko Pandureviqin, një kriminel i dënuar i luftës. Pandureviç ishte komandant i Brigadës së Trupave të Drinës të Ushtrisë së Republikës Serbska, në Zvornik, ku  mori pjesë në sulmin kundër  Srebrenicës, në korrik të vitit 1995 dhe okupimin e enklavës nën mbrojtjen e Kombeve të Bashkuara. Tribunali i Hagës e dënoi me 13 vjet burg për “vrasje, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës, për akte çnjerëzore, transferimin e dhunshëm të popullsisë, për ndihmën dhe nxitjen e shfarosjes së myslimanëve boshnjakë. Ai u gjet gjithashtu fajtor për ndihmën dhe nxitjen e vrasjes së dhjetë myslimanëve  të plagosur, në spitalin Milic. (Tomislav Markoviq, Al-Xhazira).

Kontrolloni gjithashtu

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shprehu shqetësim për menaxhimin e parasë publike në Kosovë, veçanërisht ...