Dritan Abazoviq

Kryetari i partisë Lëvizjes Qytetare për Reformën e Bashkuar, Dritan Abazoviq, mund të bëhet kryeministër i Malit të Zi

Kryetari i partisë Lëvizjes Qytetare për Reformën e Bashkuar, Dritan Abazoviq, mund të bëhet kryeministër i Malit të Zi, nëse Qeveria e pakicës do ta shkarkonte, kryeministrin aktual, Zdravko Krivokapiq. Radiotelevizoni i Malit të Zi njofton se qeveria e pakicës do të përbëhet nga URA, SNP dhe partitë e pakicës. Kjo është diskutuar me përfaqësues të partive shqiptare dhe boshnjake. Sipas këtij propozimi, në Qeveri nuk do të kishte përfaqësues të DPS dhe DF. Në një rast të tillë Dritan Abazoviq do të bëhej kryeministri i parë shqiptar i shtetit malazez, dhe ne tri shtete në Ballkan do të kishin kryeministra shqiptarë. Republika e Kosovës me kryeministër, Albin Kurtin dhe Republika e Shqipërisë, me Edi Ramën dhe Mali i Zi me Dritan Abazoviqin. Shqiptarët e ndarë në gjashtë shtete  të Ballkanit kanë tre kryekuvendarë dhe tre ministra të jashtëm.

Kontrolloni gjithashtu

BSPK-ja ka reaguar ndaj vendimit të ZRRE-së për shtrenjtimin e energjisë elektrike

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të BSPK-së, nesër mbajnë protesta në Prishtinë

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të …