Hashim Thaci

Kryetari, Thaçi ka ftuar të gjithë luftëtarët e lirisë t i përgjigjën Gjykatës Speciale kundër UÇK-së

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi ka folur lidhur me punën e Gjykatës Speciale. Ai ka porositur  tha se të gjithë ata që ftohen nga kjo Gjykatë do duhej t’i përgjigjeshin thirrjeve. Edhe pse Thaçi nuk u përgjigj në pyetjen se a ndihet i rrezikuar nga kjo gjykatë, ai theksoi se politika nuk duhet të ndikoj në sistemin e drejtësisë. “Sa i përket sistemit të drejtësisë politika nuk duhet të humb kohë në këtë drejtim, nuk duhet të japim opinione për këtë gjë. Kuvendi e ka marrë vendimin e vet për këtë Gjykatë dhe unë e mbështes këtë gjë. Kosova nuk ka asgjë për të fshehur,  ka thënë mes tjerash Hashim Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …