Sylejman Selimi

Disa medie në Kosovë, të entuziazmuara me Gjykatën Speciale, pretendojnë se Sylejman Selimi është ftuar në Hagë

Disa medie me jugo-prejardhje, të entuziazmuara me fillimin e shpërndarjes së thirrjeve për ish luftëtarët e UÇK-së, nga Gjykata Speciale,  duke u mbështetur në burimet e tyre në shërbimet sekrete të Serbisë, kanë raportuar se ish-komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Sylejman Selimi, i cili ndodhet në vuajtje të burgut në Kosovë,  ka pranuar ftesë për t’u intervistuar nga Gjykata Speciale, në Hagë. Avokati i gjeneral,  Sylejman Selimit,  Tomë Gashi i ka mohuar pretendimet e një jugo-mediumi ku shkruan se ish-komandanti i UÇK-së gjatë luftës, Sylejman Selimi   ka marrë ftesë për t i paraqitur në gjykatën Speciale kundër UÇK-së.  Në cilësinë e Avokatit të Gjeneral Sylejman Selimit, nuk jemi në dijeni se  gjoja ai  është ftuar në Hagë për tu intervistuar për krime të luftës. Një njoftim të tillë nuk e ka marrë  as familja e tij. Ne  nuk kemi pranuar një ftesë zyrtare  dhe nuk dimë se nga kush e kanë ”siguruar”  ata këtë ftesë për në Hagë”, ka shkruar avokati Gashi.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …