MIT
Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
Fillimi / Kultura / Legjendarit
Adem Jashari

Legjendarit

Këngën më të bukur të trimërisë

Për ty o legjendar!

Për flijim e lavdi,

Për amanetet e të parëve,

Që barrë na i bëri e kaluara

Për ty o prijatar!

 

Nga rrezja e përjetësisë erdhe,

Nga zjarri i lirisë u gatove.

Në flakën gjëmimtare u hodhe,

Për liri dhe atme,

Jetët i flijove,

Ti, o shpëtimtar!

 

Për ty nuk mjafton kënga,

Nga vepra jote, dridhet fjala,

Nga nami yt gjëmon dheu,

Në jetë të jetëve,

Gjithmonë i paharruar

Ti, o legjendar!

 

Këngët më bukura të trimërisë

Frymëzim për brezat

Për të ardhmen

Për jetën e lirinë,

Veç për ty

I përjetshmi prijatar!

 

Po s mjafton dot kënga

Nuk të zë as vargu,

Nuk të bën zap vdekja

Ty o gjëmimtar!

Nuk të tret dot dheu,

Ty o legjendar!

 

( Anonimi nga Drenica)

Kontrolloni gjithashtu

Nëpër shekuj kënga e popullit: Këngëtari, Rifat Draga

Ahmet Qeriqi: Nëpër shekuj kënga e popullit: Këngëtari, Rifat Draga

Tri luftërat tona çlirimtare përveç kthesave shoqërore, kombëtare e politike, një kthesë me rëndësi e ...