KEK
Fillimi / Lajmet / Lista Serbe kishte paraqitur pesë kushte për ta votuar Hashim Thaçin në postin e kryetarit të Kosovës
Lista Serbe

Lista Serbe kishte paraqitur pesë kushte për ta votuar Hashim Thaçin në postin e kryetarit të Kosovës

Pesë kushtet kryesore që i kishte kjo listë, që të mundësonte zgjedhjen e liderit të PDK-së në krye të shtetit dhe shmangien e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, u plotësuan nga Isa Mustafa e Hashim Thaçi, raporton infokosova.

  1. 10 për qind e Forcave të Armatosura duhet të jenë serb dhe nën Komandën e Komandantit serb, që do t’i jap përgjegjësi vetëm Presidentit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe.
  2. Zëvendëskomandantin e Përgjithshëm të Policisë së Kosovës do të nominohet nga Presidenti i Asociacionit, e që do t’i ketë 80 përqindëshin e kompetencave të komandantit të përgjithshëm, kuptohet për komunitetin e tij.
  3. Zëvendëskryeministri i Kosovës nga Lista Serbe do të ketë kompetenca shtesë në punën e tij
  4. Asociacioni i Komunave me shumicë serbe do të ketë mbikëqyrjen, emërimin dhe mbledhjen e të ardhurave nga doganat që janë në kufi me komunat serbe.
  5. Të hyrat në Asociacionin e Komunave Serbe nga Serbia nuk do të ketë të drejt Qeveria e Kosovës t’i ndalojë, por vetëm të kërkojë destinacionin se për çka janë të dedikuara.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe themelimin e TMK-së

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe formimin e TMK-së

Janë bërë 21 që kur u themeluan Trupat Mbrojtëse të Kosovës, pra, kalimi në TMK ...