driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Më 19 dhe 20 qershor mbahet Simpoziumi Shkencor “Vlera dhe ardhmëri të hardhisë dhe verës Vranç”
Më 19 dhe 20 qershor mbahet Simpoziumi Shkencor “Vlera dhe ardhmëri të hardhisë dhe verës Vranç”

Më 19 dhe 20 qershor mbahet Simpoziumi Shkencor “Vlera dhe ardhmëri të hardhisë dhe verës Vranç”

Të martën dhe të mërkurën (19 dhe 20 qershor 2018), duke filluar nga ora 10:00, në objektin e Departamentit të Vreshtarisë dhe Verëtarisë, Rr. “Xhelal Hajda – Toni” Nr. 486, në Rahovec do të mbahet Simpoziumi Shkencor “Vlera dhe ardhmëri të hardhisë dhe verës Vranç”. Ky simpozium organizohet nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, konkretisht Departamentit të Vreshtarisë dhe Verëtarisë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, konkretisht Seksionit të Shkencave Natyrore dhe Teknike, si dhe institucioneve tjera të kësaj natyre. Në këtë simpozium do të marr pjesë gjithashtu edhe Ministri i MBPZHR-së, Nenad Rikalo. Simpoziumi shkencor me problematikë vlerësimin më të madh të Vrançit është i pari i këtij lloji me natyrë monotematike, pararendës i veprimtarive të tilla shkencore edhe për kultivarët e hardhisë dhe llojeve të verërave shqiptare, në përputhje me strategjitë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe politikat e kërkimit shkencor për bujqësinë dhe në zhvillimin e vreshtarisë e verëtarisë në Kosovë e Shqipëri.

Kontrolloni gjithashtu

Ragmi Mustafa: Nëse Serbia kërkon veriun e Kosovës, Medvegja, Bujanoci e Presheva do t’i bashkohen Kosovës

Ragmi Mustafa: Nëse Serbia kërkon veriun e Kosovës, Medvegja, Bujanoci e Presheva do t’i bashkohen Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Ragmi Mustafa, ka thënë se çështja e tri komunave shqiptare ...