Më 25 dhe 26 korrik 1998, forcat ushtarake e policore serbe kishin filluar ofensivën e parë të verës UÇK-së

Më 25 dhe 26 korrik 1998, forcat ushtarake e policore serbe kishin filluar ofensivën e parë të verës kundër UÇK-së

Më 25 dhe 26 korrik të vitit  1998, forcat ushtarake e policore serbe kishin filluar ofensivën e parë të verës kundër shumicës së pikave dhe bazave të Ushtrisë çlirimtare të Kosovës. Forca të shumta të artilerisë e këmbësorisë armike në orën 4 të mëngjesit kishin nisur  bombardimet nga Pishat e Shtimet në drejtim të Carralevës, Blinajës e Zborcit, Pjetërshticë, Krojmirit, Shalës  pastaj nga Postblloku i Komaranit kishte filluar sulmi kundër Grykës së Llapushnikut e fshtrave përreth e cila ishte zënë nga luftëtarët e lirisë qysh me 9 maj të tij viti. Po atë ditë kishte filluar edhe sulmi nga vendqëndrimi serb, në Duhle kundër fshatrave të Llapushës, duke filluar nga fshati Bllacë e deri në Malishevë  e fshatra të tjera të kësaj ane ku kishte qindra pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët kishin filluar rezistencën heroike. Për ofensivën  që zgjati dy ditë ditën e shtunë dhe të diel të 25 dhe 26 korrikut, kreu politik dhe ushtarak i Serbisë kishte marrë edhe lejen e ndërkombëtare, sepse asokohe lufta e UÇK-së konsiderohej terroriste. Në Pikën e Zborcit kishte rënë dëshmor, Ruzhdi Salihu, ndërsa ishin plagosur pesë luftëtarë të lirisë,  në Llapushnik kishte rënë komandanti i pikës, Imer Alushani, dhe luftëtari i lirisë, Ali Zogaj dhe ishin plagosur 11 të tjerë. Në Krojmir ishte vrarë nga goditja e  granatave serbe,  Afërditë Shaqë Qeriqi  dhe ishin plagosur babai e vëllai i sajGjatë bombardimeve të forcave serbe ishin plagosur edhe disa pjesëtarë të popullatës civile dhe ishin goditur shtëpitë, në shumë vendbanime.

Më gjerësisht, në fejton….

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Haliti

Xhavit Haliti: Albin Kurti mendon që zgjedhjet të mbahen në korrik, për shkak të ardhjes së emigrantëve nga Diaspora

Deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti, gjatë një debati televiziv ka deklaruar se kryeministri Albin Kurti …