driloni com
vipa
Fillimi / Kultura / Mehmet Musa: Shqipëria
Shqipëria ka dënuar gjuhën e urrejtjes dhe sloganet ksenofobe sllavo-maqedonase kundër shqiptarëve

Mehmet Musa: Shqipëria

E mendon kush vet me vete,

Pse Shqipëria është e  ndare në gjashtë shtete

Këtë  atdhe pse askush nuk e do

Ne gjashte copa pse e ndanë?

 

Pse te huajt po luajnë me ne

dhe në gjashte grima e ndanë këtë  dhe,

Çameri ku na ngele?

Pa ty Shqipëria  nuk ka themele

Tregu i Ri o Zot çka thotë,

I kanë rrjedhe dy pika lot,

Pse ore vëllezër ju u ngutet

Nga Mëmëdheu pse u  shkëputët?

 

Hot e Grude Plave e Guci

Pse ja falet Malit të Zi

Nuk është Ulqini e  Tivari

E as Tuzi nuk është i  Mark Milanit

 

Shumë masakra serbët na i bane

E Preshevën në dorë të  kujt e lame

Luftën shpejt pse e ndalem

Iliridën pse e falem?

Turp me t’madh për ne nuk ka

Se Shqipërinë vet e kem nda

Sepse nga  Bistrica ilire në detin jon

Neve jemi shtatë milion!!!

 

Düsseldorf me, 5 maj 2017

Kontrolloni gjithashtu

Skender Demaliaj

Dr. Skënder Demaliaj: Veçoritë psikologjike të jetës studentore në librin: “Studenti Rudi K”, i autorit, Ruzhdi Keraj

E lexon librin me një frymë, nuk të mërzit, nuk ka monotoni, ka jetë, gjallëri, ...