MIT
Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
Fillimi / Lajmet / Menaxhmenti i KEK-ut e përkrah kërkesën e punëtorëve për të ndaluar hyrjen në fuqi të ligjit të ri për pagat
Menaxhmenti i KEK-ut e përkrah kërkesën e punëtorëve për të ndaluar hyrjen në fuqi të ligjit të ri për pagat

Menaxhmenti i KEK-ut e përkrah kërkesën e punëtorëve për të ndaluar hyrjen në fuqi të ligjit të ri për pagat

Punëtorët e KEK-ut dhe sindikata i kanë vënë të gjitha shpresat tek Institucioni i Avokatit të Popullit dhe tek Gjykata Kushtetuese, për të ndaluar hyrjen në fuqi të ligjit të ri për pagat, përmes të cilit punëtorëve të KEK-ut, parashihet ulja e pagave. Ky ligj do të hyjë në fuqi me 01 dhjetor 2019. “E shihni çfarë ndotje ka, në çfarë pluhuri, në çfarë kushte punojnë punëtorët, çfarë kushte kemi, ata tentojnë të zbresin pagat. Ajo nuk vjen në shprehje. Ne kemi bërë presion tek sindikata e pavarur të angazhohet më tepër rreth nesh, e ne rreth sindikatës, se nuk vjen në shprehje zbritja e pagave asesi përndryshe Kosova mbetet në terr. Më vjen shumë çudi qysh kanë mundur me votu. Nuk e paskan ditur ku ekziston mihja, e as çka prodhohet nga kjo mihje”, thotë i frustruar, punëtori Alush Muqolli. Në Sindikatën e Re të KEK-ut, thonë se janë duke u përballur me presion të madh nga punëtorët që ndërmarrin veprime edhe më të ashpra. Drejtori menaxhues i KEK-ut, Njazi Thaçi ka thënë se menaxhmenti do të jetë krah punëtorëve në realizimin e kërkesave të tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: Mbetja në fuqi e tarifës është pengesë serioze dhe e pamundëson bashkëpunimin strategjik me SHBA-në

Thaçi: Mbetja në fuqi e tarifës është pengesë serioze dhe e pamundëson bashkëpunimin strategjik me SHBA-në

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi, ka përcjellë mesazhet që mori në takimet në Shtetet e ...