Fillimi / Analiza / Mërgim Lushtaku: Kosovës, i duhet energji e re!
Mërgim Lushtaku: Kosovës, i duhet energji e re!

Mërgim Lushtaku: Kosovës, i duhet energji e re!

Na ka rënë shpesh të dëgjojmë se, rinia është pasuria dhe vlera më e madhe e vendit. Ky është një cilësim më se i vërtetë. Por, kjo pasuri, rinia e Kosovës, është e nevojshme të përfshihet dhe të përfaqësohet edhe më shumë në jetën institucionale të vendit, si në atë ekzekutive por edhe legjislative, se sa është momentalisht. Vendi ynë i dashur ka nevojë tani, më shumë se asnjëherë tjetër, që rinia, e cila ka integritet dhe që bart vlera të mirëfillta, të marrë përgjegjësi më të mëdha mbi supet e veta dhe të shërbejë në të mirë të qytetarëve dhe Kosovës në përgjithësi. Vendi ynë i dashur, Kosova, ka nevojë për energji të re, për njerëz të ri të besueshëm dhe të cilët duan të shërbejnë me sinqeritet.

Nisur ka kjo premisë, në konsultim me familjarë, miq dhe përkrahës të shumtë nga të gjitha trevat e Kosovës, tashmë është e ditur, kam vendosur të garoj për deputet në Kuvendin e Kosovës, me Partinë Demokratike të Kosovës.

Para sa ta marrë vendimin përfundimisht, pas takimeve të shumta me qytetarë nga qytete dhe fshatra të ndryshme anekënd Kosovës, kam mësuar për nevojat e shumta që kanë qytetarët e vendit. Kjo ka qenë një periudhë bindjeje dhe një shtysë për mua ta marr këtë vendim, që t’i hy garës për deputet të Kuvendit të Kosovës, duke u matur në popull, duke kërkuar votën e qytetarëve të vendit, që t’i shërbej vendit tim me përgjegjësi dhe nder.

I rritur në një familje e cila i çmon vlerat kombëtare e fetare, që e nderon mikun, e respekton diversitetin, e dëshmuar në luftë kundër armikut, me përgjegjësi dhe sinqeritet kërkoj nga ju qytetarë të Kosovës, ju që më njihni dhe ata që s’më njihni, që fillimisht të më mirëkuptoni dhe pastaj të më përkrahni në angazhimin tim aktiv në politikë, me qëllimin që të kontribuojë dhe të jem një zë i së mirës dhe i dobisë për qytetarët dhe për vendin tonë, i cili edhe meriton më mirë.

Duke u ndjerë dhe duke shprehur falënderimin për familjen dhe shokët që më kanë përcjellë në këto vite, më është dhënë mundësia të edukohem dhe arsimohem në mënyrë solide, por edhe të arrijë një përvojë të madhe menaxheriale dhe organizative, duke u përballë edhe me situata të atilla kur më është dashur të marrë vendime, nganjëherë edhe të vështira e të dhimbshme, por gjithmonë të drejta e në dobi dhe interesa të të tjerëve. Ata që më njohin e dinë këtë fakt.

Në këto pak vite përvoje e shërbimi ndaj atyre që kam pasur afër dhe atyre që ka qenë e nevojshme t’u shërbejë, jam munduar vazhdimisht të kontribuojë në të mirën e përgjithshme duke e konsideruar në instancë të fundit edhe shërbim ndaj vendit, Kosovës tonë të dashur. Qoftë gjatë kohës sa kam qenë përfaqësues i studentëve, si Kryetar i Parlamentit të Studentëve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, qoftë si shërbyes civil në Ministrinë e Administratës Publike, si Drejtor i Departamentit të Integrimit Evropian dhe Koordinimit të Politikave, por edhe si anëtar i Këshillit Drejtues në Ndërmarrjen Hidroekonomike “Ibër Lepenci”, jam angazhuar dhe kam kontribuuar që të jem në shërbim të qytetarëve dhe në përmirësimin e vendit në përgjithësi.

Duke u këshilluar dhe koordinuar për t’i hyrë garës për deputet në Kuvendin e Kosovës, kam marrë përkrahjen e profesionistëve dhe ekspertëve nga lëmi të ndryshme, dhe kjo ma ka fuqizuar edhe më bindjen për të provuar që të shërbejë edhe në një mënyrë tjetër për qytetarët e Kosovës, si deputet i Kuvendit të Kosovës.

Gjithashtu, dua të shpreh mirënjohjen edhe të kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veselit, për mundësinë dhe besimin që të punojmë bashkë në shërbim dhe të mirë të vendit tonë, qytetarëve të Kosovës, pa harruar të falënderoj të gjitha strukturat e Partisë Demokratike të Kosovës gjithandej vendit.

Të nderuar qytetar të Kosovës, duke shprehur sinqeritetin dhe besimin tim, pres përkrahjen tuaj në zgjedhjet e 11 qershorit. Ju votën tuaj mua, unë shërbim dhe përkushtim për ju. Shpresojmë që gjeneratave të reja të na jepet hapësirë, që edhe ne, të rinjtë e Kosovës, të jemi pjesë e vendimmarrjes dhe jetës institucionale të vendit.

Zoti na ndihmoftë!

Zoti e bekoftë Kosovën dhe qytetarët e saj.

Mërgim Lushtaku

Kandidat për deputet në Kuvendin e Kosovës

Kontrolloni gjithashtu

Muhamed Elmenshau: Epoka e hegjemonisë amerikane në rajonin arab po lëviz në drejtim të dobësimit para ngritjes kineze

Muhamed Elmenshau: Epoka e hegjemonisë amerikane në rajonin arab po lëviz në drejtim të dobësimit para ngritjes kineze

Shtetet e Bashkuara të Amerikës morën përsipër dominimin e skenës politike arabe pas rolit që ...