Michael Rott thotë se ndryshimi i kufirit mes Kosovës dhe Serbisë nuk do të zgjidhë asnjë problem

Michael Roth: Serbia po diskriminon pakicën shqiptare duke ndjekur politikat e spastrimit etnik

Kryetari i Komisionit për Politikë të Jashtme të Bundestagut gjerman, Mihael Rot, ka kritikuar Serbinë për trajtimin diskriminues të pakicës shqiptare në tri komunat e Kosovës Lindore. Ai vlerëson se kjo qasje e Serbisë është një hap prapa në rrugën drejt bashkëpunimit dhe paqes në Ballkanin Perëndimor. Roth ka karakterizuar këtë formë të pastrimit etnik si një krim, edhe pse pa dhunë, duke theksuar problemet e vazhdueshme të diskriminimit dhe eliminimit të qytetarëve shqiptarë nga regjistrat civilë në Serbi.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …