Ministri Ejup Maqedonci ka takuar homologët nga Lituania dhe Estonia

Në kuadër të Forumit Ndërkombëtar të Sigurisë në Halifax, ministri i Mbrojtjes, z. Ejup Maqedonci, ka zhvilluar takime bilaterale me ministrin e Mbrojtjes së Estonisë, z. Hanno Pevkur, si dhe me ministrin e Mbrojtjes Kombëtare të Lituanisë, z. Arvydas Anušauskas

Në takim me homologun e tij estonez, në mes të tjerash u diskutua për bashkëpunimin në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes dhe mundësinë e nënshkrimit të marrëveshjes së bashkëpunimit bilateral në të ardhmen.

Ndërsa, në takim me ministrin e Mbrojtjes të Lituanisë, z. Arvydas Anušauskas, u diskutua edhe lidhur me përpjekjet e përbashkëta për përpjekjet e përbashkëta të ofrimit të ndihmës ndaj Ukrainës në kuadër të koalicionit të deminimit të Grupit të Kontaktit për Mbrojtjen e Ukrainës. Gjithashtu u dakorduan për edhe për thellimin e bashkëpunimit në mes të dy shteteve në fushën e mbrojtjes, me theks të veçantë në fushën edukimit dhe trajnimit reciprok.

Në të dy takimet ministri Maqedonci mori përkrahje për anëtarësimin e Kosovës në strukturat Euro-Atlantike.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …