Ministri i Jashtëm austriak, Mihael Linhart, kërkon anëtarësimin në BE të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor

Ministri i Jashtëm austriak, Mihael Linhart, kërkon anëtarësimin në BE të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor

Ministri i Jashtëm austriak, Mihael Linhart ka deklaruar se ashtu si Gjermania edhe  Austria është njëri nga avokatët e mëdhenj për një integrim të hershëm në BE të gjashtë shteteve të Ballkanit Perëndimor, Shqipërisë, Kosovës, Bosnje-Hercegovinës, Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi.  “Ballkani Perëndimor është pjesa më e rëndësishme  për një Evropë të përbashkët, dhe më të sigurt dhe ekonomikisht. Linhart,  i cili po viziton Parisin, ka biseduar me shefin e diplomacisë franceze, Jean-Yves le Drian. Franca është një nga ato vende të BE-së që kanë rezervat e tyre kur është fjala për pranimin e anëtarëve të rinj. Në një deklaratë për APA, Linhart tha se pa Ballkanin Perëndimor, e gjithë pamja nuk do të ishte e plotë. “Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë përmbushur detyrimet e tyre dhe janë tregu se janë e ardhmja jonë. Prandaj, për Austrinë, hapi tjetër logjik është fillimi i bisedimeve për anëtarësimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut”, ka shtuar z. Linhart.

Kontrolloni gjithashtu

Zelensky

Volodimir Zelensky është përgjigjur ashpër në deklaratën e ish-sekretarit amerikan të shtetit, Henry Kissinxher

Kryetari Ukrainës, Vladimir Zelensky është përgjigjur ashpër në deklaratën e ish-sekretarit amerikan të shtetit, Henry …